ΤΥΡΟΚΟΜΟΙ | ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΣΤΟ Ι.Ι.Ε.Κ ΛΥΔΙΑ

/ΤΥΡΟΚΟΜΟΙ | ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΣΤΟ Ι.Ι.Ε.Κ ΛΥΔΙΑ
ΤΥΡΟΚΟΜΟΙ | ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΣΤΟ Ι.Ι.Ε.Κ ΛΥΔΙΑ 2018-05-14T10:08:46+00:00

ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ ΕΔΩ

ΤΥΡΟΚΟΜΟΙ
ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΤΙΤΛΟΣ : ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑΣ – ΤΥΡΟΚΟΜΟΣ

Η τυροκομία αποτελεί έναν κλάδο που γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη στην Ελλάδα. Κατά γενική ομολογία στην Ελλάδα, όπου η κτηνοτροφία μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην αναπτυξιακή της προοπτικής, ο τομέας της γαλακτοκομίας και της τυροκομίας είναι σίγουρα ο συνδετήριος κρίκος ανάμεσα στην παραγωγή και την κατανάλωση. Η ανάπτυξη του κλάδου των γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων τα τελευταία 25 χρόνια είναι εντυπωσιακή. Δημιουργούνται νέες κτηνοτροφικές μονάδες μεγάλης δυναμικότητας, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη βιομηχανικών μονάδων με υπερσύγχρονο εξοπλισμό που παράγουν γάλα, γιαούρτι, τυριά.

Ο «Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος» κατέχει όλες τις απαραίτητες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις, προκειμένου να παρασκευάζει τυριά κάθε είδους, φροντίζοντας καθημερινά να νοστιμεύει τα γεύματά μας. Οι σπουδαστές της ειδικότητας  μέσα από την υψηλού επιπέδου κατάρτιση πάνω στις σύγχρονες τάσεις παραγωγής και επεξεργασίας γάλακτος και τυροκομικών προϊόντων,  μπορούν να απασχοληθούν στην παραγωγή διαφόρων μορφών τυποποιημένου και μεταποιημένου γάλακτος ή προϊόντα αυτού.

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας μπορούν να εργαστούν σε:

  • σταθμούς συλλογής
  • εργοστάσια γάλακτος
  • εργοστάσια γιαούρτης – επιδορπίων
  • τυροκομεία
  • ως ελεύθεροι επαγγελματίες, ξεκινώντας τη δική τους μονάδα παραγωγής

Μαθήματα:

  1. Παραγωγή και αξιοποίηση γάλακτος
  2. Μικροβιολογία γάλακτος
  3. Εξοπλισμός και Οργάνωση Βιομηχανιών Γάλακτος
  4. Τυροκομία ΙΙ
  5. Υγιεινή και ασφάλεια εργασίας – Προστασία περιβάλλοντος
  6. Οργάνωση Επιχείρησης – Marketing
  7. Τεχνολογία και έλεγχος προϊόντων γάλακτος
  8. Γεωργικές εγκαταστάσεις
  9.  Χημεία γάλακτος
  10. Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

Τα μαθήματα υλοποιούνται από άριστα καταρτισμένους και έμπειρους επαγγελματίες του είδους.