ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ | Ι.Ι.Ε.Κ ΛΥΔΙΑ

/ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ | Ι.Ι.Ε.Κ ΛΥΔΙΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ | Ι.Ι.Ε.Κ ΛΥΔΙΑ 2018-08-20T11:00:48+00:00

ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ ΕΔΩ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΤΙΤΛΟΣ : ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ (ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ – ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΡΟΦΩΝ – ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΓΝΩΣΙΑ)

Η Ελλάδα αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό λόγω της εκτεταμένης ακτογραμμής και των πολυάριθμων νησιών της, αλλά και λόγω της φυσικής ομορφιάς της. Αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν επιδράσει και στη διάρθρωση του τουρισμού που χαρακτηρίζεται από πληθώρα καταλυμάτων με χωρική διάχυση στο σύνολο της επικράτειας, κυρίως όμως στα νησιά, αλλά και μικρό βαθμό οργάνωσης σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές μεσογειακές χώρες. Εν μέσω έντονης και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, ο τουρισμός αποτελεί τον μόνο σταθερά αναπτυσσόμενο και δυναμικό κλάδο της οικονομίας.

Η Ελλάδα διαθέτει πληθώρα μεγάλων και υψηλών προδιαγραφών τουριστικών μονάδων σε όλη την επικράτεια και ο Τεχνικός Τουριστικών  Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Υπηρεσία υποδοχής – Υπηρεσία ορόφων – Εμπορευματογνωσία) αποτελεί σημαντικό στέλεχος αυτών των επιχειρήσεων.

Μέσα στο ευχάριστο και πολιτισμένο περιβάλλον των ξενοδοχείων, ο εργαζόμενος έχει τη δυνατότητα να ανελιχθεί σε ανώτατες θέσεις, σε όλα τα επιμέρους τμήματα.

Πρόκειται για ένα δημοφιλές επάγγελμα με μεγάλες προοπτικές απασχόλησης, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας καλύπτουν θέσεις εργασίας σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων φιλοξενίας και εστίασης.

Συγκεκριμένα μπορούν να εργαστούν σε:

  • Μεγάλες Ξενοδοχειακές Μονάδες
  • Ναυτιλιακές, Τουριστικές Επιχειρήσεις
  • Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών στον κλάδο του Τουρισμού
  • Εστιατόρια
  • Catering
  • Επιχειρήσεις Ψυχαγωγικού Αντικειμένου
  • Ως Ελεύθεροι Επαγγελματίες

Μαθήματα:

  1. Τουρισμός
  2. Αρχές Οικονομικής
  3. Οργάνωση & Λειτουργία Ξενοδοχείων
  4. Οργάνωση & Λειτουργία Εστιατορίου
  5. Οργάνωση & Λειτουργία Μαγειρείου
  6. Διοίκηση Επιχειρήσεων
  7. Αγγλικά
  8. Γερμανικά
  9. Marketing
  10. Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
  11. Υγιεινή & Ασφάλεια
  12. Bar
  13. Οινολογία
  14. Τροφογνωσία – Εδεσματολόγιο
  15. Ξενοδοχειακές Εφαρμογές με χρήση Η/Υ
  16. Λογιστική Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων
  17. Πρακτική Άσκηση

Τα μαθήματα υλοποιούνται από άριστα καταρτισμένους και έμπειρους επαγγελματίες του είδους.