ΑΡΤΟΠΟΙΟΙ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΣ | ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΣΤΟ Ι.Ι.Ε.Κ ΛΥΔΙΑ

/ΑΡΤΟΠΟΙΟΙ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΣ | ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΣΤΟ Ι.Ι.Ε.Κ ΛΥΔΙΑ
ΑΡΤΟΠΟΙΟΙ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΣ | ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΣΤΟ Ι.Ι.Ε.Κ ΛΥΔΙΑ 2018-08-17T09:34:08+00:00

ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ ΕΔΩ

ΑΡΤΟΠΟΙΟΙ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΣ
ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΤΙΤΛΟΣ : ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Η Αρτοποιία και η Ζαχαροπλαστική βρίσκονται στο επίκεντρο της βιομηχανίας τροφίμων,  αποτελούν τις πιο δημοφιλείς ειδικότητες του χώρου της εστίασης και συνδέονται άρρηκτα και με τον τουριστικό τομέα, γεγονός που κατατάσσει τον τεχνικό ζαχαροπλαστικής τέχνης μεταξύ των πλέον δυναμικών και δημοφιλών επαγγελματιών, με αυξημένη ζήτηση στην αγορά εργασίας, άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και υψηλές οικονομικές απολαβές.

Το πρόγραμμα σπουδών «Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής» αποσκοπεί στη δημιουργία ολοκληρωμένων επαγγελματιών, που μπορούν να ανοίξουν δικό τους Ζαχαροπλαστείο – Αρτοποιείο και να απασχοληθούν ως ζαχαροπλάστες – αρτοποιοί σε κάθε είδους επιχείρηση παραγωγής γλυκών και αρτοσκευασμάτων.

Η εκπαίδευση καλλιεργεί συστηματικά το γευστικό και αισθητικό κριτήριο των σπουδαστών, δίνοντάς τους ταυτόχρονα τη δυνατότητα να γνωρίζουν και να ελέγχουν την ποιότητα των πρώτων υλών, να λειτουργούν με ακρίβεια τον μηχανολογικό εξοπλισμό, να καθορίζουν συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας και να διευρύνουν το φάσμα των παραγόμενων γλυκών και αρτοσκευασμάτων.

Οι σπουδαστές αποκτούν  διασυνδέσεις με τα γνωστότερα ζαχαροπλαστεία και τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Ελλάδας, μέσω μαθητείας και πρακτικής.

Οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν σε:

  • Ζαχαροπλαστεία
  • Φούρνους
  • Ξενοδοχεία
  • Κρουαζιερόπλοια
  • Νοσοκομεία (ιδιωτικά και δημόσια)
  • Σχολεία & παιδικούς σταθμούς
  • Camping – Κατασκηνώσεις
  • Εταιρείες Catering
  • Εταιρείες τροφίμων
  • Εταιρείες παροχής διαιτολογικών προτάσεων και γευμάτων
  • και ως ελεύθεροι επαγγελματίες με τη δική τους επιχείρηση

Μαθήματα:

  1. Αρτοποιητική Τέχνη
  2. Ζαχαροπλαστική Τέχνη
  3. Αρχές Οικονομικής
  4. Γαλλικά 
  5. Τεχνικές Εγκαταστάσεις – Εξοπλισμός
  6. Έλεγχος Εμπορευμάτων
  7. Πρώτες Ύλες & Προϊόντα Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής
  8. Υγιεινή & Ασφάλεια
  9. Στοιχεία Συστημάτων Διαχείρισης της Ποιότητας – HACCP
  10. Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
  11. Διαιτητική
  12. Αρχές Νομοθεσίας Τροφίμων – Επαγγέλματος
  13. Αγγλικά
  14. Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα  

Τα μαθήματα υλοποιούνται από άριστα καταρτισμένους και έμπειρους επαγγελματίες του είδους.