ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑΣ | ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΣΤΟ Ι.Ι.Ε.Κ ΛΥΔΙΑ

/ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑΣ | ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΣΤΟ Ι.Ι.Ε.Κ ΛΥΔΙΑ
ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑΣ | ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΣΤΟ Ι.Ι.Ε.Κ ΛΥΔΙΑ 2018-05-14T10:10:14+00:00

ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ ΕΔΩ

ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑΣ
ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΤΙΤΛΟΣ : ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑΣ – ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΙΑΣ

Ο “Τεχνικός Ποτοποιίας-Αποσταγματοποιίας” συντονίζει τις διαδικασίες παρασκευής και απόσταξης αλκοολούχων ποτών και ασχολείται με την οργάνωση και διαχείριση μονάδων ποτοποιίας. Συγκεκριμένα, φροντίζει για την προμήθεια και τον ποιοτικό έλεγχο των πρώτων υλών και οργανώνει την παραγωγή έτσι ώστε να γίνεται κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες.

Διενεργεί ελέγχους στα ποτά που παράγονται, εξετάζοντας την ποιότητά τους ως προς την περιεκτικότητα σε οινόπνευμα, το χρώμα, τη γεύση και το άρωμα. Επίσης, εξετάζει αν υπάρχουν ξένα σώματα (φελλός, σκόνη, χώμα) μέσα στα ποτά. Ενημερώνεται για τις τις τάσεις που διαμορφώνονται στην αγορά και τις νέες ποιότητες των ποτών που κυκλοφορούν. Η αύξηση της κατανάλωσης τυποποιημένων ποτών καθιστά απαραίτητη την παρουσία του στις επιχειρήσεις που ασχολούνται με την ποτοποιία.

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας απασχολούνται σε:

  • επιχειρήσεις παραγωγής ποτών και αποσταγμάτων
  • επιχειρήσεις παραγωγής οίνου και ζύθου
  • εργαστήρια αναλύσεων αλκοολούχων ποτών, αναψυκτικών και νερού
  • επιχειρήσεις παραγωγής αναψυκτικών

Μαθήματα:

  1. Αμπελουργία Ι
  2. Εισαγωγή στην Επιστήμη Τροφίμων 
  3. Χημεία
  4. Αρχές Διατροφής 
  5. Υγιεινή και Ασφάλεια στον εργασιακό χώρο
  6. Στοιχεία μηχανολογίας-Ηλεκτρολογίας
  7. Χημεία Τροφίμων με στοιχεία Μικροβιολογίας 
  8. Τεχνολογία Τροφίμων – Ποτών 
  9. Αρχές Νομοθεσίας Τροφίμων – Ποτών 
  10. Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμων 
  11. Στοιχεία Εργατικού και εμπορικού Δικαίου 

Τα μαθήματα υλοποιούνται από άριστα καταρτισμένους και έμπειρους επαγγελματίες του είδους.