ΒΟΗΘΟΙ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ | ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΣΤΟ Ι.Ι.Ε.Κ ΛΥΔΙΑ

ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ ΕΔΩ

ΒΟΗΘΟΙ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

Τα Φαρμακεία έχουν εξελιχθεί από σημεία πώλησης εξειδικευμένων προϊόντων σε καταστήματα που προσφέρουν μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών και προϊόντων: συμβατικά φάρμακα, ομοιοπαθητικά, καλλυντικά, προϊόντα ομορφιάς κ.ά.

Οι σπουδές Βοηθού Φαρμακείου στο ΙΕΚ ΛΥΔΙΑ προετοιμάζουν καταρτισμένους επαγγελματίες ικανούς να στελεχώσουν φαρμακεία, για να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και περιλαμβάνουν τον έλεγχο της εύρυθμης λειτουργίας του καταστήματος και την εξυπηρέτηση των πελατών.

Ο «Βοηθός Φαρμακείου» είναι εξειδικευμένος τεχνικός, που έχει πλούσιες θεωρητικές γνώσεις και πλήρη κατάρτιση για πρακτικές εφαρμογές στην εργαστηριακή και βιομηχανική παραγωγική διαδικασία των σχετικών προϊόντων. Οι γνώσεις του για τη σύνθεση και τη δράση των φαρμάκων και καλλυντικών του παρέχουν αυτοπεποίθηση και τον βοηθούν στις απαιτήσεις του ποιοτικού ελέγχου της γνησιότητας των πρώτων υλών που πραγματοποιεί και των προϊόντων που παράγει.

Ο «Βοηθός φαρμακείου» είναι ο εργαζόμενος ο οποίος είναι υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία και ροή του φαρμακείου. Έρχεται σε επαφή με το κοινό, επεξηγεί τη συνταγογραφία και επικουρεί στο έργο του φαρμακοποιού, σύμφωνα με τις οδηγίες του. Στο αντικείμενο της εργασίας του περιλαμβάνονται η εκτέλεση συνταγών, οι παραγγελίες των φαρμάκων, η τακτοποίηση των φαρμάκων στα ράφια του φαρμακείου και η εξυπηρέτηση του κοινού που ζητεί φάρμακα.

Μαθήματα:

 1. Γενική Χημεία
 2. Αναλυτική Χημεία
 3. Φυσικές & Χημικές Διεργασίες
 4. Ασφάλεια & Υγιεινή στην Εργασία
 5. Στατιστική
 6. Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
 7. Οργανική Χημεία
 8. Βιοχημεία
 9. Χημική Τεχνολογία
 10. Μικροβιολογία
 11. Εργαστήριο Φαρμακευτικής Αγωγής
 12. Μέθοδοι Ελέγχου Φαρμάκων
 13. Φαρμακευτική Τεχνολογία
 14. Κοσμετολογία
 15. Φαρμακολογία – Τοξικολογία
 16. Έλεγχος Ποιότητας Φαρμάκων
 17. Έλεγχος & Αξιολόγηση Καλλυντικών
 18. Μάρκετινγκ Φαρμάκων & Καλλυντικών
 19. Πρακτική Άσκηση σε Φαρμακείο

Τα μαθήματα υλοποιούνται από άριστα καταρτισμένους και έμπειρους επαγγελματίες του είδους.