ΟΙΝΟΛΟΓΟΙ | ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΣΤΟ Ι.Ι.Ε.Κ ΛΥΔΙΑ

/ΟΙΝΟΛΟΓΟΙ | ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΣΤΟ Ι.Ι.Ε.Κ ΛΥΔΙΑ
ΟΙΝΟΛΟΓΟΙ | ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΣΤΟ Ι.Ι.Ε.Κ ΛΥΔΙΑ 2018-05-14T10:09:14+00:00

ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ ΕΔΩ

ΟΙΝΟΛΟΓΟΙ
ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΤΙΤΛΟΣ : ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ & ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ

Η ανάπτυξη της αμπελουργίας και της οινολογίας κα­τέχει μια προεξέχουσα θέση στην ιστορία του Ελληνισμού. Το εξαιρετικό εδαφοκλιματικό περιβάλλον σε συνδυασμό με τις άριστες γηγενείς ποικιλίες αμπέλου και την εμπειρία των Ελλήνων αμπελουργών, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για την παραγωγή αμπελουργικών προϊόντων υψηλής ποιότητας.

Ο «Τεχνικός Αμπελουργίας-Οινολογίας» μπορεί να ασχολείται με επιτυχία, ως ειδικευμένος τεχνικός στο χώρο της Αμπελουργίας-Οινολογίας. Με την καθοδήγηση και συνεργασία Γεωπόνου-Οινολόγου εφαρμόζει σύγχρονες τεχνικές και μεθόδους κατά την άσκηση του επαγγέλματός του. Εκτελεί όλες τις προβλεπόμενες εργασίες που απορρέουν από τα επαγγελματικά του καθήκοντα και αφορούν την οικονομική εκμετάλλευση της αμπέλου και την επεξεργασία των προϊόντων της. Κατά την άσκηση των καθηκόντων του κάνει ορθολογική χρήση των μηχανημάτων, των εργαλείων, των οργάνων και των υλικών, μεριμνά για την προστασία του περιβάλλοντος και τηρεί την ισχύουσα νομοθεσία και τους κανόνες της τέχνης της υγιεινής και της ασφάλειας.

Αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους, ο οποίος αναπτύσσεται γρήγορα και σε επιστημονικές βάσεις με πολλές προοπτικές απασχόλησης και ο σπουδαστής είναι το άλφα και το ωμέγα αυτού του κλάδου, εφόσον ένα καταρτισμένο και με επιστημονικές βάσεις στο συγκεκριμένο τομέα άτομο θεωρείται κάτι παραπάνω από απαραίτητο.

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας μπορούν να εργαστούν σε:

  • ιδιωτικούς, συνεταιριστικούς ή κρατικούς αμπελώνες
  • φυτώρια
  • οινοβιομηχανίες και σταφιδοεργοστάσια
  • φορείς εμπορίας κρασιών και τυποποίησης
  • οινολογικά εργαστήρια, ιδρύματα
  • σταθμούς έρευνας

Μαθήματα:

  1. Αμπελουργία Ι & ΙΙ
  2. Φυτική Παραγωγή I & II
  3. Εδαφολογία-Λιπασματολογία
  4. Στοιχεία Βιολογικής Γεωργίας
  5. Οργάνωση Επιχείρησης – Marketing
  6. Γενική δενδροκομία
  7. Μηχανολογικός Εξοπλισμός Οινοποιείου και Αμπελουργίας
  8. Ποιοτικός και Οργανοληπτικός Έλεγχος Οινικών Προϊόντων
  9. Εντομολογία αμπέλου
  10. Φυτοπαθολογία αμπέλου
  11. Ειδικές Τεχνικές Οινοποίησης
  12. Οργανική Χημεία και Βιοχημεία
  13. Γεωργική Οικονομία και Πολιτική
  14. Τεχνική Γευσιγνωσίας
  15. Οινολογική Μικροβιολογία
  16. Διαχείριση της γονιμότητας του εδάφους
  17. Υγιεινή και ασφάλεια εργασίας – προστασία περιβάλλοντος – απόβλητα – υγιεινή εργοστασίων
  18. Τεχνική Οινικών Προϊόντων
  19. Συσκευασία Οίνων και Ποτών
  20. Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

Τα μαθήματα υλοποιούνται από άριστα καταρτισμένους και έμπειρους επαγγελματίες του είδους.