ΜΑΓΕΙΡΕΣ –CHEF | ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΣΤΟ Ι.Ι.Ε.Κ ΛΥΔΙΑ

/ΜΑΓΕΙΡΕΣ –CHEF | ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΣΤΟ Ι.Ι.Ε.Κ ΛΥΔΙΑ
ΜΑΓΕΙΡΕΣ –CHEF | ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΣΤΟ Ι.Ι.Ε.Κ ΛΥΔΙΑ 2018-08-21T06:45:01+00:00

ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ ΕΔΩ

ΜΑΓΕΙΡΕΣ –CHEF
ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΤΙΤΛΟΣ : ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)

Η σημερινή  έντονα ανταγωνιστική αγορά εργασίας απαιτεί πολυάριθμο προσωπικό για τη στελέχωση της κουζίνας μιας επισιτιστικής ή τουριστικής μονάδας. Η ανάγκη για στελέχη που κατέχουν την τέχνη της μαγειρικής σε επαγγελματικό επίπεδο είναι μεγάλη και επιτακτική.

Η Τέχνη της Γαστρονομίας έχει καθιερώσει επαγγελματικά πολλούς chef, οι οποίοι έχουν γνωρίσει κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση μέσα από τη δουλειά τους, με ιδιαίτερα υψηλές οικονομικές απολαβές.

Το επάγγελμα του Αρχιμάγειρα-CHEF είναι δημοφιλές αλλά δεν είναι εύκολο: απαιτεί βαθιά γνώση τεχνικών και θεωρητικών τρόπων μαγειρέματος, φαντασία, δημιουργικότητα και πειθαρχία,  άριστες κοινωνικές δεξιότητες και γνώσεις διοίκησης επιχειρήσεων και λογιστικής.

Οι σπουδές Μαγειρικής στο ΙΕΚ ΛΥΔΙΑ εξοπλίζουν τους νέους, φιλόδοξους ανθρώπους που επιλέγουν αυτό το απαιτητικό επάγγελμα με τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρίες ώστε να σταδιοδρομήσουν σε υψηλό επίπεδο και να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα δουλεύοντας στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας μπορούν να εργαστούν σε:

  • Ξενοδοχειακές μονάδες στην  Ελλάδα και εξωτερικό
  • Εστιατόρια
  • Επισιτιστικές μονάδες σε δομές Υγείας (κρατικά και ιδιωτικά Νοσοκομεία) και εκπαίδευσης
  • Εταιρείες Catering
  • Επισιτιστικές Αλυσίδες
  • Τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής και έντυπα με μαγειρικές συνταγές
  • Κρουαζιερόπλοια και μεγάλα σκάφη αναψυχής
  • Βιομηχανίες τυποποιημένων τροφίμων
  • Ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Μαθήματα: 

  1. Τέχνη Μαγειρικής
  2. Στοιχεία Ζαχαροπλαστικής
  3. Γαλλικά
  4. Αρχές Οικονομικής
  5. Τεχνικές Εγκαταστάσεις – Εξοπλισμός
  6. Έλεγχος Εμπορευμάτων
  7. Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
  8. Οργάνωση – Λειτουργία Εστιατορίου
  9. Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
  10. Οινολογία
  11. Υγιεινή & Ασφάλεια
  12. Σύνθεση Μενού
  13. Τεμαχισμός Κρεάτων
  14. Τροφογνωσία – Εδεσματολόγιο
  15. Διαιτητική
  16. Αγγλικά
  17. Διακοσμητική Παρασκευασμάτων
  18. Πρακτική Άσκηση

Τα μαθήματα υλοποιούνται από άριστα καταρτισμένους και έμπειρους επαγγελματίες του είδους.