Γίνε Επαγγελματίας Bartender Με Πιστοποίηση CPBt

Σεμινάριο Bartender

Δήλωσε συμμετοχή Εδω

Το ΚΕΚ ΛΥΔΙΑ , πραγματοποιεί σεμινάρια basic knowledge for bartenders. Σε πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια και σε ολιγομελή τμήματα οι συμμετέχοντες θα μυηθούν στην κινησιολογία του barman, θα μάθουν πώς να παρασκευάζουν τα βασικά ποτά και cocktails, τη σωστή εξυπηρέτηση πελατών, την αντιμετώπιση προβλημάτων και τις τακτικές πώλησης και οργάνωσης του προσωπικού.

Η έννοια του Barman ως επάγγελμα ουσιαστικά γεννιέται μετά την λήξη της ποτοαπαγόρευσης στην Αμερική το 1933. Μέχρι τότε τα κρυφά Bar  ήταν εκείνα που σέρβιραν το αλκοόλ και δημιουργούσαν ένα ρεύμα και μια φιλοσοφία η οποία συνεχίζεται ακόμα και σήμερα. Το bartending πλέον δεν είναι μια απλή ανάμειξη αλκοολούχων ποτών, το bartending έχει αναχθεί σε τέχνη, ειδικά στην Ελλάδα με τα αναρίθμητα Bar, όλων των ειδών. Η ανάγκη αυτή, της εξέλιξης στην Ελλάδα, έχει οδηγήσει τους καταξιωμένους μας επαγγελματίες σε πολλές διακρίσεις και συμμετοχές σε εγχώριους, Ευρωπαϊκούς ακόμα και Παγκόσμιους διαγωνισμούς και ανοίγει θέσεις εργασίας στα bar εντός των πόλεων, στα Bar των ξενοδοχείων αλλά και των νησιών μας, που πολλοί επιλέγουν να εργαστούν για καλοκαιρινή σεζόν.

Απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να εργαστούν στο χώρο του bartending χωρίς να έχουν εμπειρία στο αντικείμενο. Σε ήδη επαγγελματίες που θέλουν να εξειδικευτούν σε διαφόρων ειδών cocktail αλλά και στις τεχνικές παρασκευής τους, πιστοποιώντας παράλληλα και τις γνώσεις τους. Τέλος άτομα που θέλουν να εξασκήσουν την τέχνη του bartending σαν χόμπι.

Πρόγραμμα

DAY 1
Γνωριμία με τους μαθητές
Aπαραίτητες γενικές γνώσης
Day 2
Ιστορία του Cocktail
Εργαλεία του bartender
Day 3
Κλασικά Cocktail
Γιατί πρέπει να γνωρίζουμε τα κλασικά Cocktail ?
Day 4
Homemade σιρόπια
Homemade πουρεδες-αφροί
Day 5
Διαχείριση προϊόντων
Σεταρισμα bar
Day 6
Πάγος
Ποτηριά
Day 7
Φιλοξενία
Cocktail party

Κόστος συμμετοχής 350 ευρώ+ Πιστοποίηση     CPBt   150 ευρώ

Διάρκεια 30 Ώρες