ΒΟΗΘΟΙ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ | ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΣΤΟ Ι.Ι.Ε.Κ ΛΥΔΙΑ

ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ ΕΔΩ

ΒΟΗΘΟΙ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

Ο βοηθός ιατρικών και βιολογικών εργαστηρίων διενεργεί στο εργαστήριο τις εξετάσεις που βοηθούν το διαγνωστικό έργο του εργαστηριακού γιατρού και αυτό γίνεται πάντα με την επίβλεψη του τεχνολόγου ιατρικών και βιολογικών εργαστηρίων. Συγκεκριμένα, αναλύει τις ουσίες που στέλνουν στο εργαστήριο, τα νοσοκομεία ή τα ιατρεία, όπως αίμα, πτύελα, γαστρικό υγρό, ούρα, κολπικό επίχρισμα κ.ά. Εκτός, όμως, από τις αναλύσεις αυτών των ουσιών, ο βοηθός ιατρικών και βιολογικών εργαστηρίων, κάνει στο εργαστήριό του και πειράματα εφαρμοσμένης χημείας, που βοηθούν στην πρόοδο των ερευνών της πυρηνικής και πειραματικής ιατρικής για την αντιμετώπιση ασθενειών και τη δημιουργία νέων φαρμάκων.

Ο βοηθός Ιατρικών Εργαστηρίων ανήκει στην ομάδα προσωπικού των βιοχημικών εργαστηρίων και ρόλος του είναι να βοηθά στην εκτέλεση του διαγνωστικού έργου από τους εργαστηριακούς γιατρούς.

Σπουδάζοντας βοηθός Ιατρικών Εργαστηρίων, μπαίνεις δυναμικά στον κλάδο της Υγείας και αποκτάς όλες τις εξειδικευμένες γνώσεις και τεχνικές δεξιότητες που χρειάζεσαι, ώστε να εξελιχθείς σε ένα πολύτιμο μέλος της ομάδας των Ιατρικών Εργαστηρίων και να ανταπεξέλθεις στις προκλήσεις του επαγγέλματος.

Ο Βοηθός Ιατρικών Εργαστηρίων αποτελεί βασικό στέλεχος σε μικροβιολογικά και βιοχημικά εργαστήρια και μπορεί να εργαστεί σε εργαστήρια νοσοκομείων δημοσίων και ιδιωτικών, σε σταθμούς αιμοδοσίας, σε Κέντρα Υγείας, στον ιδιωτικό τομέα σε μικροβιολογικά, αιματολογικά, κυτταρολογικά εργαστήρια, σε εργαστήρια πυρηνικής ιατρικής, ενδοκρινολογίας, βιοχημείας κ.λπ.

Τα τελευταία χρόνια με τη δημιουργία νέων μονάδων νοσηλείας, κλινικών, νοσοκομείων, εργαστηρίων, Κέντρων Υγείας κ.λπ. παρατηρείται αύξηση της ζήτησης των βοηθών ιατρικών και βιολογικών εργαστηρίων στην αγορά εργασίας.

Μαθήματα:

 1. Βασικές Βιολογικές Έννοιες – Φυσιολογία
 2. Μικροβιολογία
 3. Βιοχημεία
 4. Αποστειρώσεις και Σκεύη Εργαστηρίου
 5. Αιματολογία
 6. Τεχνολογία Οργάνων Εργαστηρίου
 7. Παρασιτολογία
 8. Ανοσολογία
 9. Ενδονοσοκομειακές Λοιμώξεις και Υγιεινή
 10. Εργαστηριακές Εξετάσεις Διαγνώσεις
 11. Μυκητολογία – Ιολογία
 12. Κλινική Βιοχημεία
 13. Ασφάλεια και Δεοντολογία
 14. Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

Τα μαθήματα υλοποιούνται από άριστα καταρτισμένους και έμπειρους επαγγελματίες του είδους.